Voorjaar!

Inmiddels is het voorjaar aangebroken en hebben we een aantal dagen mogen beleven dat de temperatuur rond of boven de 15⁰C is gekomen. De laatste weken bleef de temperatuur daar soms ver onder; een koud voorjaar dus.

Inmiddels zijn de activiteiten in het buitengebied volop aan de gaan m.b.t. inzaaien van bijvoorbeeld bieten en mais. Persoonlijk vind ik de natuur om ons heen niet alleen fascinerend maar raken we er ook nooit op uitgekeken. Duidelijk is dat in de natuur Gods hand en wijsheid altijd weer terug te zien is. Zoals ook op de foto’s te zien is hoe 3 kieviteitjes er 3 weken geleden bij lagen en vervolgens hoe afgelopen zaterdagmorgen de kuikens er net uitgekomen waren.

Vanuit onze gemeente Buren is er ook aandacht voor biodiversiteit. Als fractievoorzitter hebben we namens de PCG samen met onze wethouder al meerdere gesprekken gehad hoe en op welke wijze hier binnen onze gemeente invulling aan gegeven kan worden. Wij denken dat door eenvoudige toepassingen de biodiversiteit sterk bevorderd kan worden, zonder dat dit ook direct veel geld hoeft te kosten. Eind vorig jaar is er ook nog een motie van de PCG aangenomen waarin een klein bedrag is bestemd voor de imkervereniging, ter bevordering van de imkerij in onze gemeente.

Graag horen wij uw mening hoe u aankijkt tegen de biodiversiteit in onze gemeente en waar u van vindt wat de gemeente daarin anders of nog meer kan doen.