PCG stelt vragen over reclame-uitingen die ontrouw stimuleren

Helaas moeten we constateren dat ook in onze gemeente reclame wordt gemaakt voor ontrouw in een relatie of huwelijk. De PCG maakt zich hier ernstig zorgen over. Overspel is niet de oplossing, maar de bron van problemen. Stress, economische moeilijkheden, echtscheidingen. Met het kind als grootste slachtoffer.

“Het Burense kind is van ons allemaal”. Zo luidt één van de uitgangspunten van de Burense visie op het kind. Juist in tijden waarin de kosten voor jeugdzorg de pan uitstijgen, moeten we als gemeente inzetten op relatieondersteuning, ouderschapcursussen en weerbaarheid, is de mening van de PCG. Uitingen in de openbare ruimte die ontrouw bevorderen doen hier ernstig afbreuk aan.

De PCG heeft dan ook vragen aan het college van burgemeester en wethouders gesteld over deze reclame-uitingen. De PCG wil graag weten of het college op de hoogte is van deze reclame-uitingen in onze gemeente en of er gedragscodes of richtlijnen zijn die kaders stellen aan de inhoud van reclame-uitingen. Daarnaast vraagt de PCG aan het college of zij bereid is om in gesprek te gaan met de verhuurders van abri’s om reclame-uitingen die ontrouw bevorderen in een relatie of huwelijk, te weren in onze gemeente.