PCG Buren sluit zich aan bij reddingspoging Rijnbrug

Doordat de kosten voor de verbreding van de Rijnbrug met enkele tientallen miljoenen euro’s toenemen, hebben de Gedeputeerde Staten van Gelderland aangegeven hier geen beschikbare middelen voor te hebben. Dit is cruciaal aangezien al tientallen jaren de Rijnbrug een belangrijk knelpunt in de regio is. Verbreding van de brug is daarom hoogstnoodzakelijk. Iedere vorm van uitstel is onwenselijk.

De PCG is van mening dat het uitstellen van verbreding alleen zal leiden tot extra kosten en de verbreding zo alleen maar duurder zal worden. Uitstellen is geen optie!

In een ultieme poging om de verbreding van de Rijnbrug te redden, heeft de SGP in Rhenen een online petitie gelanceerd. Met als doel om de Gedeputeerde Staten van Gelderland op te roepen om verantwoordelijkheid te nemen en (net zoals Provincie Utrecht) door te zetten met de verbreding, ondanks de extra kosten die gemaakt moeten worden. De PCG steunt deze reddingsactie van harte. Daarnaast gaan we graag op zoek om gezamenlijk met andere politieke partijen de druk bij de provincie te vergroten.

Klik op de onderstaande knop en teken de petitie:

Teken de petitie! 

Foto: © Sven Menschel

Media die schreven over de reddingspoging van de Rijnbrug: